Meccanotecnica

Historie
De weg naar het succes


De Meccanotecnica groep is een van de meest vermaarde producenten voor boek afwerking apparatuur. In de afgelopen decennia is Meccanotecnica uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider van automatisch werkende boekennaaimachines en productielijnen.

Meccanotecnica, opgericht in 1964 in Bergamo, Italië, heeft een constante groei doorgemaakt. Dit dankzij de tomeloze inzet in de R&D voor nieuwe producten. De markt georiënteerde strategische keuzes hebben mede geholpen om de positie van Meccanotecnica in de industrie, als fabrikant van boekbinderijmachines, te consolideren.

Al vroeg in de 70-er jaren boekte de onderneming de eerste successen met het Headop katern inlegapparaat. Dit inlegapparaat zorgde voor een revolutionaire omwenteling in de productie van garengenaaide boekproducties. Meer dan 1000 semi-automatische naaimachines werden door de introductie van de Headop volautomatisch gemaakt.

In 1983 presenteerde Meccanotecnica de eerste eigen volautomatische boekennaaimachine, de Aster-Headop. Door de compacte bouw, de veelzijdige katernopeningsmethoden, de snelle inrichttijd en eenvoudige bediening, werd de Aster de best verkopende machine in de markt.

In de 90-er jaren anticipeert Meccanotecnica op de groeiende vraag naar garengenaaide boeken, met de komst van de Aster 2000, de eerste machine die 200 t/min kon produceren. De volautomatisch vergaar- en naaimachinelijnen, zoals de Uniplex, Multiplex SA, Magix, Bombix en Bombax, zorgden voor een totaal nieuwe dimensie in de productie van garengenaaide boeken.

In 1998 reageert Meccanotecnica op de ontwikkeling van digital print, met de introductie van de Kristec, voor de verwerking van digital print bladproducties en de Legor voor de in-line boekblok productie achter de digitale rollenprinter.

In 2001 werden de volautomatische inrichtsystemen, “SA” geïntroduceerd. Super Automated, waardoor de boekennaaimachines snel en betrouwbaar op het volgende boekformaat werden omgesteld.

Rond 2005 werd de Aster serie vernieuwd met de introductie van de Aster 180C, Aster 180 en Aster 220C, waarmee alle mogelijke boekproducties werden gerealiseerd.

2009 was het jaar van de asterEL, het nieuwe instapmodel. Hierdoor werd toptechnologie binnen het bereik van een brede doelgroep gebracht.

Tijdens DRUPA 2012 werden de traditionele en digitale boekproductielijnen volledig vernieuwd en geïntroduceerd. De asterTOP met 300 t/min en werelds snelste boekennaaimachine als oplossing voor de gespecialiseerde boekproducenten. De asterPRO met de nieuwste procestechnologie, specifiek voor lastigste papiersoorten. De asterEVO als bestseller universele boekennaaimachine en de asterBIG voor de extreem grote boekformaten. Voor de digitale printindustrie werd de Digitaline geïntroduceerd, bestaande uit: Universe Sewing, Universe Inline, Universe Binding en Universe Trimming.


Meccanotecnica
Meccanotecnica
Meccanotecnica