Meccanotecnica

Digital print finishing
"Afwerking van digitale print producten" door Meccanotecnica

De enorme ervaring in de ontwikkeling en productie van traditionele boekennaaimachines, in combinatie met een krachtige R&D, heeft geleidt tot nieuwe digital print afwerksystemen van Meccanotecnica. Met deze nieuwe afwerksystemen voor de productie van hoogwaardige boeken is er een goede aansluiting op de snelle doorlooptijden bij de digitale printsystemen.

Single Copy boeken, Book On Demand, particuliere publicaties, herdrukken, of gepersonaliseerde boeken kunnen probleemloos hoogwaardig en snel worden afgewerkt.

Met de Universe Sewing worden de bladen, van de rollen- of bladprinter, automatisch voorzien van een ril, gevouwen en omgestoken en aansluitend garengenaaid tot boekblok. Aansluitend wordt het boekblok verwerkt op de modulaire en multifunctionele Inline afwerklijn van Meccanotecnica.

Naar keuze is dat een boekblok voorzien van schutbladen en crêpe op de rug voor een hardcover product, of wordt het garengenaaide boekblok voorzien van een omslag voor een softcover versie.

Aansluitend wordt de boeken gesneden met een gekoppelde driesnijder, of uitgevoerd naar een stapelaar.

De systemen zijn naar wens van de klant flexibel samen te stellen in samenstelling,  opstelling, in-line of als solo uitvoering.