Meccanotecnica

DE ONDERNEMING

ONDERZOEK EN ONTWIKKELING

De sleutel tot het succes is zeker ook toe te schrijven aan de afdeling R&D. Een team van ervaren ingenieurs ontwikkelen continue oplossingen, om tegemoet te komen aan de productie- en proceseisen van de boekbinderij-industrie.
Met de nieuwste 3-D software worden machinedelen uiterst efficiënt geconstrueerd. Deze worden vervolgens getest in een simulator en onder echte praktijkomstandigheden, alvorens deze in serie worden geproduceerd.
Ook de elektronica en software programma’s voor de machines worden in eigen huis geproduceerd.


ONDERDELEN PRODUCTIE

Alle specifieke Meccanotecnica machineonderdelen worden in eigen huis geproduceerd op de modernste CNC gestuurde bewerkingscentra, lasergestuurde snijmachines en buig- en zetbanken. Ook de excenters en excenterkasten worden in eigen huis geproduceerd en uiterst exact nageslepen. Deze onderdelen zijn direct verantwoordelijk voor het aansturen van belangrijke machinefuncties, zoals het naaibed. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze, waarbij diverse onderdelen nog eens extra behandeld worden.


MONTAGE

Diverse machinefunctionaliteiten, zoals het inlegapparaat, het naaizadel en naaimechanisme, worden in de voor-montage geproduceerd en uitvoerig getest. Alle vlak- en lengtedelen worden vooraf gestrekt, alvorens deze worden ingebouwd. De elektrische systemen voor alle Meccanotecnica machines worden in eigen huis geproduceerd. Dit om de kwaliteit te borgen.


TESTEN

Alle machines worden uitvoerig getest, alvorens de fabriek te verlaten. De tests worden uitgevoerd door ervaren technici en volgens een strikte testprocedure aan de hand van een controle lijst. De eindtest wordt gedaan met papier. Gedurende enige tijd wordt er op volle snelheid boekblokken geproduceerd.
De test voor het GS zegel (Geprüfte Sicherheit – het Duitse kwaliteitszegel) completeert de eindtest.


KLANT ONDERSTEUNING

Om te zorgen dat onze klanten maximaal tevreden blijven met hun machine, heeft Meccanotecnica een sterke after-sales organisatie met gespecialiseerde technici en ingenieurs. Op deze wijze wordt gedurende de levensduur van de machine, ter plaatse, online en via de telefoon, ondersteuning verleent. De after-sales organisatie is tevens verantwoordelijk voor de installatie van de lijnen, het testen bij de klant na de installatie en de opleiding aan het bedienend personeel. De machineopleiding kan worden gedaan bij de klant of in de fabriek. De terugkoppeling van de after-sales specialisten aan de constructie afdeling, biedt waardevolle informatie voor het in stand houden van de hoogste kwaliteitsstandaard.

Meccanotecnica
Meccanotecnica
Meccanotecnica